2016. május 9., hétfő

IX. fejezet: Fától az erdőt

Az iszonytató lényeg százával estek el a várfalon kívül, ám a démonok hullámai mégsem törtek meg. Savas nyílvesszőik ugyan szedték áldozataikat, a veszteség kétségtelenül a támadó félnél volt nagyobb. A groteszk látványt mutató ellenség cafatjai szerte hevertek a csatatéren. A súlyos veszteségek már Ordont is kezdték zavarni és új taktikát eszelt ki a folytatásra.

A gonosz mágusok sötét pajzzsal vontak be néhány szörnyet, akiket ezek után a katapultokba helyeztek. A lények, így kisebb zúzódásokkal megúszhatták a becsapódást, és könnyen a várfal mögé kerülhettek. Ordonék nem tétováztak sokáig és a nagyjából 40 katapult felkészült a nem mindennapi lőszer kilövésére. Mindössze pár száz lény jutott be a falakon túlra, ám ez is elegendő zavart tudott kelteni a védők körében. Főleg, hogy közben a sertu katonák is felsorakoztak a csatatéren. Közben Cadwill kiadta a parancsot, hogy a katapultok már az ellenséges szerkezeteket célozzák, ne pedig a gyalogságot. Verdict és Cadwill remek összhangban harcoltak a csatatéren. A falon túlra érkező ellenségek nem voltak annyira erősek, hogy komoly fenyegetést jelentsenek, ám így is impozáns munkát végeztek el.



– Most indulhattok – mosolyodott el Ordon. Nagyjából 10 sötét lidérc indult el egy csatatértől félreeső helyhez, amely egy régi alagút fölött helyezkedett el. Nemes egyszerűséggel kitörték az útjukban álló földet, így szabad útjuk volt a vár szíve felé. A sötét lényeg mellé csatlakozott pár hendír, illetve néhány embervadász is. A király tudta, hogy ez a nagyjából harmincfős csapat elég lesz, hogy teljesen kettészakítsa a védők figyelmét.

A szűk folyosókon ez a maroknyi csapat semmilyen hátrányt nem szenvedett el a túlerővel szemben, így akár órákig is tudták tartani az állásukat. A védők gyorsan reagáltak, és egy nagyjából ötvenfős csapatot küldetett le Verdict, hogy állítsák meg a betörő lényeket. Az emberek, akár a legyek hullottak el a támadók fegyvereik által. Nagyjából negyedóra alatt mindet lemészárolták.

Az idő egyre fogyott és Cadwill jól tudta, hogyha kitörnek a szűk folyosóból a démonok, akkor követni fogja őket ezer meg ezer másik is, így addig kell feltartóztatni őket, míg nincsenek előnyben. A nő kivonta kardját, és Verdict, valamint 20 remek harcos társaságával megindult a folyosók felé. A vár védelme, így egyedül Bektel királyra maradt…

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése